کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه، معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

شرایط معافیت کفالت پدر برای سربازی

شرایط معافیت

شرایط اخذ معافیت کفالت پدر چیست؟

معافیت کفالت پدر یکی از بهترین راه هایی است که کمک خواهد کرد بتوانید کارت معافیت کفالت خود را بگیرید. قابل انکار نیست که درصد بیشتر افراد تمایلی به گذراندن دوران خدمت سربازی در پادگان های نظامی ندارند چرا که آن را مانعی برای تحقق برنامه های دیگر خود میدانند از این رو هر راه حلی که بتواند مدت زمان خدمت سربازی را کم کند یا فرد را معاف از خدمت کند برای این افراد دارای اهمیت است.معافیت کفالت پدر که یکی از گزینه های مناسب برای معافیت است قوانین، تبصره ها، ضوابط و شرایط خاص خود را دارد، شرایطی که برخی به وضعیت پدر مربوط هستند و برخی دیگر به وضعیت متقاضی برمیگردند بنابر این بهتر است پیش از اقدام به کمک مشاوره اطلاعات لازم را کسب کنید و آگاهانه در این مسیر قدم بردارید تا نتیجه راضی کننده ای را بگیرید.

کسری خدمت به روش های مختلف، سپری کردن خدمت تحت عنوان سرباز امریه در ارگان ها و نهادهای دولتی و یا معافیت راه هایی هستند که در این زمینه کمک خواهند کرد. معافیت خود مواردی مانند:

  • معافیت تحصیلی
  • معافیت پزشکی
  •  معافیت کفالت و. . . را شامل میشود.

 انواع معافیت کفالت خود شامل:

معافیت کفالت مادر

کفالت پدر

 معافیت کفالت خواهر

معافیت کفالت برادر

معافیت کفالت همسر

معافیت سربازی کفالت مادربزرگ یا پدر بزرگ

معافیت سربازی کفالت پدر جزو آسان ترین راه های معافیت می باشد که مشمولین زیادی خواستارند تا در مورد معافیت سربازی کفالت پدر اطلاعات بیشتری را بدانند. معافیت خدمت سربازی کفالت پدر هم چنین زیرمجموعه ای از معافیت کفالت می باشد که سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا در مورد آن قوانینی زیادی را تصویب کرده است . البته در سالهای گذشته قوانین زیادی مرتبط با معافیت سربازی کفالت پدر تغییر کرد . اما هم چنان معافیت سربازی کفالت پدر برای افراد راه آسانی برای رسیدن به معافیت است .

در این مقاله ما سعی داریم تمام مراحل دریافت معافیت کفالت پدر را به طور جامع و کامل شرح دهیم . علاوه بر این مدارک لازم برای معافیت کفالت پدر را به طور مفصل خواهیم گفت با ما همراه باشبد .

کفالت پدر یکی از راه های آسان برای گرفتن معافیت سربازی می باشد که باید به شروط اصلی آن با دقت توجه کنید . یکی از اصلی ترین کارهای مشاوره کفالت این است که شرایط اصلی و مهم برای گرفتن کفالت پدر را برای شما به طور مفصل توضیح خواهد داد . رسیدن به سن ۱۹ سالگی و اتمام ۱۸ سالگی یکی از شروط اقدام برای گرفتن کفالت پدر می باشد . این نکته را نیز باید دقت کرد که کسانی که دارای غیبت غیر موجه باشند نمی توانند از کفالت پدر استفاده کنند . یکی دیگر از شروط اصلی برای گرفتن کفالت پدر این است که فرزند ذکور ۱۸ ساله باید تنها مراقب و نگهدارنده پدر در خانه باشد . که در ادامه به طور مفصل شرایط لازم را توضیح خواهیم داد .


بیشتر بخوانید: مراحل معافیت بهزیستی ماده ۶


شرایط معافیت

نکته مهم در مورد انواع کفالت پدر

اما باید مشمولین به این نکته مهم و ظریف دقت داشته باشند که برای گرفتن معافیت سربازی کفالت پدر  سن پدر و وضعیت جسمانی پدر عاملی اصلی معافیت می باشد . در واقع به طور واضح تر می توان اینگونه بیان کرد که معافیت سربازی کفالت پدر به دو شکل زیر انجام می گیرد :

  1. پدری که به سن ۷۰ سالگی رسیده و فرزندش کفالت او را به عهده خواهد گرفت .
  2. پدری که زیر سن ۷۰ سالگی است اما به تشخیص شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه ناتوان و از کار افتاده قلمداد شده و فرزندش باید از او مراقبت و نگهداری کند

شرایط اخذ معافیت کفالت پدر چگونه است؟

شرایط اخذ کفالت پدر را میتوان از دو جنبه بررسی کرد. همانطور که گفتیم برخی از شرایط معافیت برای کفالت پدر به وضعیت پدر مربوط میشوند. آنچه که در این باره به عنوان آیین نامه در سازمان نظام وظیفه عمومی وجود دارد این است که تنها زمانی میتوان از کفالت پدر برای معافیت بهره برد که

  • سن پدر به ۷۰ سال رسیده باشد
  • یا اگر سن پدر زیر ۷۰ سال است از نظر کمیسیون پزشکی تایید شود که پدر بنا بر معلولیت یا آسیب ها و ناتوانی جسمی در اثر سانحه یا بیماری نیاز به مراقبت و سرپرستی دارد
  • شرایط اخذ معافیت برای کفالت پدر خود متقاضی به این صورت است که فرد نباید غیبت از خدمت داشته باشد
  • تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال باشد.

در مورد شرایط جسمی یک سری بیماری خاص در نظر گرفته شده است که اگر پزشک تایید کند پدر مبتلا به یکی از این بمیاری ها به شدت مورد نظر است فرد میتواند کفالت پدر را در هر سنی بر عهده بگیرد. در مورد داشتن برادر نیز قوانینی وجود دارد که بنا بر آن ها میتوان باز هم از معافیت برای کفالت پدر استفاده کرد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

کفالت پدر

 

قوانین معافیت کفالت پدر چیست؟

قوانین معافیت کفالت پدر در حالت کلی شامل موارد ذکر شده فوق است ( تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال، پدر بالای ۷۰ سال، نداشتن غیبت و. . .) در حالت کلی اگر این شرایط برقرار باشد فرد میتواند در مورد معافیت برای کفالت پدر اقدام کند اما تبصره هایی نیز در این میان وجود دارد که راه را برای اخذ این نوع معافیت باز کرده است. برای مثال در مورد داشتن برادر اگر برادر یک سری شرایط خاص داشته باشد فرد میتواند از کفالت پدر بهره مند شود شرایطی مانند:

  • معلولیت جسمی برادر
  • بیماری و عدم توانانی بردار جهت سرپرستی پدر
  • زندگی کردن برادر در محلی به دور از محل سکونت پدر
  • زندان بودن بردار برای مدتی مشخص
  • و. . .

در مورد  قوانین معافیت برای کفالت پدر که سن پدران وجود دارد اگر تایید شود که پدر معلولیت یا عارضه جسمی دارد و یا یکی از بیماری های مورد نظر را دارد فرد میتواند بدون توجه به سن پدر درخواست کفالت کند.

برخی از این بیماری ها شامل:

  • ضایعات عروقی و مغزی
  • عمل های جراحی روی مغز
  • بیماری ها و عمل های جراحی روی ستون فقرات
  • بیماری های روانی
  • دیابت شیرین
  • بیماری های ریه
  • بیماری ها و آسیب های پوستی
  • آلزایمر پیشرفته
  • بیماری های کبدی
  • از کار افتادگی یا قطع عضو
  • هموفیلی
  • سرطان های بدخیم
  • نابینایی
  • ناشنوایی
  • بیماری های کلیوی و عمل های جراحی روی مجاری ادراری
  • مبتلا به سل
  • مبتلا به HIV
  • نارسایی قلبی
  • و. . . میباشد.

البته کلیه بیماری های فوق باید از نظر شدت بیماری مورد تایید پزشک قرار بگیرند.

معافیت کفالت

مدارک لازم برای اخذ کفالت پدر بیمار شامل چه مواردی میباشد؟

مدارک لازم برای اخذ کفالت پدر بیمار شامل موارد متعددی میباشد که با توجه به شرایط متقاضی ممکن است از فردی به فردی دیگر متفاوت باشد. در حالت کلی:

  1. عکس پرسنلی مشمول یک عدد رنگی ۳*۴ .
  2. عکس پرسنلی پدر مشمول دو عدد .
  3. شناسنامه مشمول و کپی آن ها .
  4. کارت ملی و کپی .
  5. کپی تمام صفحات شناسنامه پدر مشمول .
  6. کپی صفحات شناسنامه مادر مشمول .
  7. کپی شناسنامه خواهران مشمول .
  8. کپی شناسنامه برادران مشمول .
  9. اصل مدرک تحصیلی مشمول با کپی از آن .
  10. فرم وضعیت مشمول .
  11. فرم معاینه اولیه مشمول .
  12. فرم واکسیناسیون مشمول .
  13. کپی کارت ملی پدر .
  14. کپی کارت ملی مادر .
  15. فرم شماره ۴ تکمیل وضعیت مشمول .
  16. گواهی اشتغال به خدمت مشمو

کفالت

مشمولین دریافت معافیت کفالت چه کسانی هستند؟

 مشمولین دریافت معافیت کفالت اکثرا با این سوال مواجه هستند که چگونه باید برای اخذ معافیت کفالت اقدام کنند و مراحل آن به چه صورت میباشد. مشمولان در

  • مرحله اول باید به مراکز خدمات الکترونیک مراجعه کنند و فرم های مربوطه را پر کنند درخواست خود را به صورت اینترنتی به ثبت برسانند
  • پس از این مرحله باید تمام مدارک مورد نیاز را تهیه و به سازمان وظیفه عمومی ارسال کنند
  • در ادامه اگر شرایط اولیه و مدارک شما تایید شود برای شما کمیسیون تشکیل خواهد شد.
  • در این کمیسیون رای نهایی در مورد تایید یا رد معافیت کفالت شما صادر خواهد شد.
  • این کمیسیون با حضور افرادی مانند فرماندار یا نماینده رئس سازمان وظیفه یا نماینده او و. . . تشکیل خواهد شد.
  • در نهایت اگر مشمولین دریافت معافیت کفالت به رای صادره از طرف کمیسیون اعتراض داشته باشند میتوانند درخواست تجدید نظر خود را به نهاد مربوطه ارائه دهند.

تحقیقات محلی برای معافیت کفالت پدر چگونه است؟

تحقیقات محلی برای معافیت کفالت پدر برای شرایطی میباشد که نیاز است صحت ادعای متقاضی در مورد وضعیت خود ثابت شود. برای مثال طبق قوانین فردی که پدر وی مفقودالاثر است میتواند کفالت اعضای خانواده را برعهده بگیرد بنابراین فردی که با ادعای مفقودالاثر بودن پدر خود درخواست کفالت خانواده را دارد یا به دلیل مفقودالاثر بودن برادر درخواست کفالت پدر را داده است باید طبق تحقیقات ثابت شود که این مسئله حقیقت دارد و سوری نمیباشد. البته میتوان بر نتیجه تحقیقات اعتراض کرد تا دوباره جریان بررسی شود. البته تحقیقات محلی معافیت برای کفالت پدر مختص مفقودالاثر بودن پدر نمیباشد و برای شرایط دیگر نیز ممکن است صورت بگیرد.

مراحل معافیت سربازی کفالت پدر

مراحل معافیت سربازی کفالت پدر بسیار ساده است . اما مشمولین و علاقه مندان به گرفتن معافیت های سربازی کفالت پدر باید این مراحل را طی کنند . پس دانستن مراحل معافیت سربازی کفالت پدر ضروری است .

مراحل معافیت سربازی کفالت پدر و رسیدگی به پرونده ی معافیت خدمت سربازی کفالت پدر از طرف سازمان نظام وظیفه عمومی :

  1. مشمول باید دفترچه راهنمای معافیت کفالت پدر را با دقت مطالعه کند تا اطلاعات لازم درباره آماده کردن مدارک را بدست آورد .
  2. مدارک تهیه شده را باید به نزدیک ترین دفاتر خدمات الکترونیکی تحویل دهد .
  3. پس از تحویل مدارک درخواست معافیت خدمت سربازی کفالت پدرتوسط مرکز پلیس + ۱۰ در سیستم نظام وظیفه ثبت خواهد شد .
  4. اطلاعات ثبت شده توسط سازمان مربوطه بررسی و تایید می شود .
  5. نظام وظیفه دعوتنامه ای برای مشمول خواهد فرستاد . در این دعوتنامه از مشمول دعوت می شود تا در جلسه رسیدگی به پرونده ی معافیت خدمت سربازی کفالت پدر شرکت کند .
  6. در این جلسه رای نهایی برای معافیت کفالت پدر صادر خواهد شد .
  7. پس از رای نهایی مشمول می تواند کارت معافیت دائم خود را دریافت کرده و معاف شود .

اما مشمولین باید بدانند و آگاه باشند که انواع معافیت های صادر شده از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی فقط برای زمان صلح بوده است . در زمان جنگ این معافیت ها بی اعتبار خواهد بود .

با طی کردن این مراحل با موفقیت فرد مشمول به خواسته خود میرسد.

سربازی

 

سن کفالت پدر

سن معافیت سربازی کفالت پدر یکی از شروط اصلی و مهم در گرفتن معافیت پدر می باشد . در واقع سن کفالت پدر اصلی ترین شرطی است که جوانان می توانند از طریق آن اقدام کرده و به نتیجه برسند . در این جا با شرایط سن  کفالت پدر نیز آشنا خواهید شد . همانطور که می دانید در سال های گذشته سن کفالت پدر ۶۵ سال بود . یعنی اگر پدر خانواده به سن ۶۵ سالگی می رسید و فرزند ذکور آن به سن مشمولیت می رسید می توانستند برای گرفتن معافیت کفالت پدر اقدام کنند .

اما متاسفانه امروزه سن کفالت پدر از ۶۵ سال به ۷۰ سال تغییر کرده و شرایط برای فرزندان ذکور سخت تر شده است . بنابراین در قوانین جدید اگر پدر حانواده به سن ۷۰ سال برسد می تواند برای گرفتن  کفالت پدر برای فرزند ذکور خود اقدام کنند . توجه داشته باشید تغییر سن در شناسنامه پدر نمی تواند ملاک گرفتن معافیت پدر باشد . مگر اینکه شناسنامه آن تعویض شده باشد و در شناسنامه ی جدید صحبتی از تغییر سن نشده باشد .

البته این نکته را نیز باید توجه داشت که اگر سن پدر کمتر از ۷۰ سال بود اما از کار افتاده و نیازمند مراقبت باشد نیز می تواند برای گرفتن کفالت پدر برای فرزند خود اقدام کند . البته تشخیص از کارافتادگی و بیماری پدر خانواده از طریق شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی صورت می گیرد .

شرایط معافیت کفالت پدر

شرط دیگر گرفتن کفالت پدر این است که فرزند ذکور درخواست کننده گرفتن معافیت کفالت باید تنها فرزند ذکور سالم بالای ۱۸ سال پدر ۷۰ ساله یا نیازمند مراقبت باشد . اگر فرزند ذکور برادر دیگری داشته باشد که به سن مشمولیت رسیده و در کشور دیگر زندگی می کنند یا دور از پدر هستند نیز نمی تواند برای گرفتن کفالت پدر اقدام کند . مگر آن که برادر دور از خانواده دارای بیماری خاص یا مشکلاتی باشد که نتوانند از پدر نگهداری کنند . یکی دیگر از تبصره های موجود در این بند این است که اگر فرزند اول ذکور برای گرفتن کفالت پدر اقدام کند و معاف شود . فرزندان دیگر نمی توانند کفالت پدر را بگیرند . مگر آنکه فرزند اول فوت کند یا دچار بیماری شود و نتواند از پدر ۷۰ ساله یا از کار افتاده خود مراقبت کند .

شرط دیگر برای گرفتن کفالت پدر نداشتن غیبت غیرموجه می باشد . مشمولین باید توجه داشته باشند که مشمولین غایب به هیج عنوان نمی توانند از  کفالت پدر استفاده کنند . بنابراین تا قبل از رسیدن به سن مشمولیت باید تمام مدارک لازم برای گرفتن کفالت پدر را آماده کرده و برای گرفتن معافیت کفالت خدمت سربازی خود اقدام کنند . مشمولین هم چنین می توانند در زمانی که مشغول به تحصیل هستند و از معافیت تحصیلی استفاده می کنند نیز می توانند برای گرفتن کفالت پدر اقدام کنند .

کفالت پدر

معافیت کفالت پدر نیازمند مراقبت

معافیت کفالت پدر نیازمند مراقبت نیز یکی دیگر از راه های گرفتن معافیت کفالت خدمت سربازی می باشد . معافیت کفالت پدر نیازمند مراقبت بدین معناست که پدر قبل از رسیدن به سن ۷۰ سالگی از کار افتاده باشد یا دچار بیماری باشد که از سوی فرزند ذکور نیازمند مراقبت و نگهداری باشد . البته باید در نظر داشت که شرایط جسمی پدر و از کار افتادگی آن در سن قبل از ۷۰ سالگی باید حتما به تایید شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه برسد . یعنی مدارک پزشکی پدر مشمول در کمیسیون شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی مورد بررسی قرار گرفته و پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه آن را معاینه و تشخیص بیماری و از کار افتادگی را تایید خواهد کرد . کفالت پدر نیازمند مراقبت بدین معناست که پدر از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی ، مغزی ، دیسک کمر ، سرطان و دیگر بیماری ها رنج ببرد .

برخی شرایط خاص نیز برای معافیت کفالت پدر وجود دارد که بدین شرح میباشند:

  • افرادی که دارای پدر بالای ۷۰ سال باشند مجاز به دریافت معافیت کفالت هستند.
  • مشمول باید تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال این پدر باشند تا بتواند به عنوان کفیل، از خدمت معاف شود.
  • اگر مشمول دارای برادران بالای ۱۸ سال باشد، نمیتواند از این قانون استفاده کند. البته تبصره ای نیز برای مشمولانی که دارای برادر معلول هستند، مطرح است. طبق آن مشمولان دارای برادر معلول و پدر بالای ۷۰ سال از رفتن به خدمت معاف میشوند.

مشمولان نظام وظیفه عمومی تحت شرایط دیگری نیز میتوانند از این معافیت استفاده کنند. این شرایط برای کسانی است که سن پدرشان به ۷۰ سال نرسیده است اما دچار بیماری شده است و توانایی نگهداری و مراقبت از خود را ندارد

مشاوره معافیت کفالت پدر

مشاوره کفالت پدر به مشمولین راهنمایی ها و اطلاعات لازم در خصوص شرایط گرفتن کفالت پدر را خواهد داد . مشاوره کفالت پدر در اینجا مدارک لازم برای گرفتن کفالت پدر را برای شما توضیح خواهد داد .

مشمولین باید در اولین قدم برای گرفتن کفالت پدر به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا همان پلیس + ۱۰ مراجعه کرده و فرم وضعیت مشمولین را دریافت کنند . مشمولین باید این برگ تعیین وضعیت را پر کرده ( برگ شماره ۱ دفترچه راهنما ) و به همراه برگ معاینه اولیه ( برگ شماره ۲ دفترچه راهنما ) تکمیل و آماده ارائه داشته باشند . اصل شناسنامه و دو سری کپی از تمام صفحات شناسنامه مشمول از مدارکی است که ارائه آن به دفتر خدمات الکترونیک انتظامی یا همان پلیس + ۱۰ الزامی است . اصل کارت شناسایی ملی و کپی از آن نیز دیگر مدارک مهمی است که باید ارائه دهید .

سن کفالت پدر

 

مشمولین معافیت کفالت پدر

علاوه بر عکس های الصاق شده به برگ شماره ۱ و برگ شماره ۲ دفترچه راهنما ، مشمولین باید یک قطعه عکس ۳*۴ سیاه و سفید تمام رخ در مدارک خود بگذارند . اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی مشمولین که باید حتما توسط دفتر اسناد رسمی یا مرجع صادر کننده ی آن برابر اصل شده باشد . یا اگر مشمولی در حال خدمت باشد باید گواهی اشتغال به خدمت خود را از سازمان مربوطه به دفتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه دهد .

همانطور که می دانید مشمولین برای گرفتن کفالت پدر باید کپی تمام صفحات شناسنامه ی پدر و مادر و هم چنین خواهران و برادران خود را به دفتر خدمات الکترونیک انتظامی یا همان پلیس + ۱۰ ارائه دهد . کپی کارت شناسایی ملی پدر و مادر مشمول نیز نیاز است . تکمیل برگ شماره ۳ که در آن مشخصات بستگان مشمول آورده شده است . هم چنین برگه شماره ۴ نیز که شرایط و وضعیت مشمول در آن توضیح داده می شود آورده می شود .

سوالات متداول

شرایط اخذ معافیت کفالت کدامند؟

این شرایط شامل نداشتن غیبت، رسیدن به سن مشمولیت میباشد. همچنین مشمول باید تنها فرد سالم واجد شرایط برای نگهداری از فرد مکفول باشد.

کفالت برای پدر به چه معناست؟

کفالت برای پدر به معنای بر عهده گرفتن سرپرستی و وظیفه ی نگهداری پدری است که خود به تنهایی توانایی انجام امورات زندگی خود را ندارد.

آیا امکان دریافت معافیت کفالت پدر برای افراد با پدر زیر ۷۰ سال ممکن است؟

بله این افراد نیز در صورتی که بتوانند بیماری پدر و نیاز وی به مراقبت را به اثبات برسانند مشمول معافیت کفالت هستند.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه

هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

برای مشاوره در زمینه شرایط معافیت کفالت پدر برای سربازی

از مشاورین مشاوره نظام وظیفه آویژه از طریق تلفن ثابت

در سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب 

حتی ایام تعطیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.