کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه، معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

قوانین تجدید دوره آموزشی چیست؟

قوانین تجدید

چرا تجدید دوره آموزشی سربازی خوب نیست؟

تجدید دوره آموزشی سربازی یکی از مهم ترین مقوله هایی است که سازمان وظیفه اعلام کرده است. لذا بسیاری از مشمولین خدمت سربازی با سوالاتی در این زمینه مواجه هستند. مثلا اینکه تجدید دوره اصولا به چه معناست و این موضوع برای چه کسانی اعمال میشود؟ با توجه به سختی ها و مشقات دوره آموزشی سربازی ضروری است که سربازان اطلاعات دقیق و جامعی در زمینه های مختلف نظام وظیفه داشته باشند تا در آینده با مشکل رو به رو نشوند. یکی از راه هایی که برای کسب آگاهی و دانش لازم، میتوان پیش روی مشمولان قرار دارد، استفاده از مشاوره نظام وظیفه است. این مشاوره ها مباحث گسترده ای را در برمیگیرد که از آن جمله میتوان به روند اعزام به خدمت، معافیت های سربازی، انواع کسری خدمت، تجدید دوره آموزشی سربازی و… اشاره کرد.

ما نیز سعی میکنیم در ادامه ی این مقاله به شرح و بررسی قوانین و مقررات مربوط به تجدید دوره و برخی مسائل این حوزه مانند تاریخ اعزام به خدمت بپردازیم. اما به طور کلی میتوان گفت  افرادی که در زمان خدمت و در دوره آموزشی اقدام به فرار و ترک محل خدمت کنند، تحت شرایط خاصی باید دوره آموزشی خود را دوباره بگذرانند. این در صورتی است که از زمان فرار فرد دو سال گذشته باشد. لذا در صورت مدت فرار کمتر از دو سال، به تجدید دوره نیاز نیست.

دلایل تجدید دوره آموزشی چیست؟

افرادی که به خدمت سربازی اعزام میشوند همواره شایعات زیادی را درباره مسائل مختلف میشنوند. تجدید آموزشی نیز یکی از موضوعاتی است که باعث ترس و اضطراب مشمولان و سربازان تازه اعزام شده میشود. اما باید بدانید دلایل تجدید دوره آموزشی مشخص است و تنها در صورت تخطی در آن باید دوره آموزشی خود را دوباره بگذرانید. طبق قوانین و آیین نامه های نظم وظیفه افرادی که بعد از اعزام به خدمت و قبل از به پایان رسیدن دوره ی دو ماهه آموزشی، غیبت طولانی مدت داشته باشند و به عبارتی فرار کنند بایستی دوره آموزشی را دوباره طی کنند. یعنی این افراد بعد از اینکه دستگیر شوند و یا خود را معرفی کنند باید دوره آموزشی را از اول شروع کنند. این موضوع به عنوان جریمه ای برای مشمولان خاطی در نظر گرفته شده است.

البته گاهی علاوه بر تجدید دوره، امکان زندانی شدن و ارجاع به دادگاه قضایی نیز وجود دارد. نکته ی دیگری که باید به آن اشاره کنیم مدت زمان غیبت و فرار مشمول است که اگر به دو سال رسیده باشد مجبور به گذراندن مجدد دوره آموزشی هستند.


بیشتر بخوانید: متولدین چه سالی مشمولین خدمت سربازی هستند؟


دوره آموزشی

قانون تجدید دوره آموزشی

قانون تجدید دوره آموزشی شامل بند هایی است که نحوه ی برخورد با مشمولان غایب یا فراری را بررسی میکند. علاوه براین شرایطی که فرد مجبور به گذراندن دوباره دوره آموزشی است را شرح میدهد که در ادامه به این موارد میپردازیم:

  • قانون تجدید دوره آموزشی برای دو دسته افراد تعریف شده است. دسته ی اول افرادی هستند که مدت زمان بیش از دو سال از غیبت و فرارشان میگذرد. این افراد باید دوباره مراحل اعزام و دوره اموزشی را سپری کنند. همچنین این افراد در دادگاه های قضایی نظامی مورد بازخواست قرار میگیرند.

  • دسته ی دوم مربوط به کسانی است که زمان فرارشان کمتر از دو سال میباشد در چنین شرایطی فرد به یگان قبلی منتقل میشود و گذراندن دوباره دوره آموزشی ضروری نمیباشد و تنها موضوع فرار این افراد در دادگاه های نظامی مورد بررسی قرار میگیرد و جریمه های لازم برایشان در نظر گرفته میشود.

شاید آگاهی از این موضوع بتواند برای منصرف کردن مشمولان از غیبت یا فرار از خدمت سربازی کمک کننده باشد. بنابراین توصیه میکنیم با آگاهی کامل در هر مسیرگام بردارید تا با مشکلات و معضلات ثانویه مواجه نشوید.

مدت دوره آموزشی سربازی چقدر است؟ 

آیا راهی بای کوتاه تر کردن این دوره وجود دارد؟ مرخصی های دوره آموزشی چگونه است؟ این موارد سوالاتی است که شما حتما با آنها روبه رو شده اید. اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم مدت دوره آموزشی سربازی دو ماه میباشد. این دوره مهم ترین دوره ی خدمت سربازی هر فردی میباشد. چرا که آموزش های اصلی نظامی و فعالیت های سنگین در این دوره وجود دارد. سربازان در دوره ی آموزشی میتوانند از انواع مختلف مرخصی ها استفاده کنند. همین موضوع باعث میشود مدت دقیق حضور سرباز در دوره آموزشی کمتر باشد. معمولا با احتساب مرخصی ها طول دوره ۴۰ تا ۴۵ روز میباشد. برخی از این مرخصی ها شامل مرخصی ابتدای دوره، مرخصی میان دوره، مرخصی پایان دوره و درنهایت مرخصی ساعتی برای انجام کارهای روزمره میباشد که با اهداف مختلفی برای سربازان در نظر گرفته شده است.

اما قوانین خاصی نیز درباره دوره آموزشی وجود دارد مثلا برای طلاب مشمول خدمت سربازی و یا برای دارندگان کارت بسیج فعال مدت آموزشی معمولا کوتاه تر است. همانطور که اشاره کردیم این دوره از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت آن به حدی است که گاهی افراد معاف از خدمت نیز موظف به گذراندن این دوره میباشند تا مهارت های نظامی لازم را فراگیرند. اما گاهی مشمولان مشکلات جسمی و روانی دارند که توانایی انجام فعالیت های سنگین دوره آموزشی را ندارند. لذا سازمان وظیفه این افراد را معاف از رزم در نظر میگیرد. معافیت از رزم به معنای این است که مشمول نیازی به گذراندن دوره آموزشی ندارد.

دوره آموزشی در ماه رمضان فرق دارد؟

دوره آموزشی در ماه رمضان تفاوت هایی با آموزشی در ماه هایی دیگر سال دارد. اغلب افراد تصور میکنند به دلیل روزه گرفتن در ماه رمضان دوره آموزشی سخت خواهد بود اما واقعیت امر اینگونه نیست. چرا که در ماه رمضان افراد کادر و سربازان روزه دارند و همین امر باعث میشود که فرماندهان از سختگیری های خود بکاهند و بسیاری از فعالیت های سخت بدنی در این دوره حذف میشود. همچنین برگزاری مراسمات مذهبی و فرهنگی همچون قرائت قرآن، مراسم سحری و.. در این دوره معمول است. همین امر باعث میشود بخش زیادی از زمان آموزشی برای مسائل فرهنگی و دینی صرف شود. لذا دوره آموزشی در ماه رمضان نیز به عنوان دوره طلایی آموزشی در نظر گرفته میشود که در آن سربازان تحت فشار کمتری میباشند. لازم به تذکر است که حتی اگر شما فرد مذهبی نباشید باید در این دوره آداب را رعایت کنید و روزه بگیرید.

دلایل تجدید دوره آموزشی

دوره آموزشی در ارتش و سپاه چگونه است؟

آیا آموزشی در این دو ارگان با هم فرق میکند؟ چگونه میتوان آموزشی خود را در ارتش یا سپاه گذراند؟ در این قسمت سعی میکینم به پرسش هایی از این دست پاسخ دهیم. افرادی که درخواست خود را برای اعازم به خدمت سربازی به ثبت میرسانند بایستی منتظر بمانند تا محل دوره ی آموزشی آنها مشخص شود. معمولا دوره آموزشی در یکی از ارگان های سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و… سپری میشود. این دوره ها مختص ارائه آموزش های نظامی و فعالیت های بدنی که در تمام این ارگان ها انجام میشود. بنابراین این موضوع که دوره آموزشی ما کجا باشد تا راحت تر باشیم مطرح نیست وآموزشی همواره سختی های خود را دارد. اما با این وجود بین مشمولان خدمت سربازی گذراندن دوره آموزشی در ارتش و سپاه محبوبیت دارد.

همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که طول دوره آموزشی برای این دو ارگان و تمام ارگان های نظامی دیگر یکسان و به مدت دو ماه میباشد.

دوره طلایی آموزشی چچه دوره ای است؟

دوره طلایی آموزشی به دوره ای گفته میشود که در آن طول مدت آموزشی کمتر از حالت معمول میشود. اما چگونه این موضوع امکان پذیر است؟ در پاسخ باید گفت افرادی که در اسفند ماه هر سال به خدمت سربازی اعزام میشوند، با توجه به قرار گیری در تعطیلات عید نوروز مدت زمان کمتری را در پادگان میگذرانند و نسبت به سربازان ماه های دیگر مرخصی های بیشتری دارند. بنابراین اعزامی های اسفند میتوانند از این مزیت استفاده کنند. همین امر باعث شده این دوره، دوره طلایی آموزشی نامگذاری شود. لذا اغلب سربازان سعی میکنند اعزام خود را به این ماه موکول کنند.

دوره آموزشی در ماه رمضان

سوالات متداول

دوره آموزشی سربازی چقدر طول میکشد؟

مدت دوره آموزشی سربازی معمولا دو ماه است که با در نظر گرفتن مرخصی ها میتواند بین ۴۰ تا ۴۵ روز نیز کاهش یابد.

قانون تجدید دوره آموزشی سربازی کدام است؟

افرادی که در قبل از به پایان رساندن دوره آموزشی غیبت کنند و غیبتشان بیش از دو سال طول بکشد، باید دوره آموزشی را از اول بگذرانند.

دوره آموزشی در ماه رمضان چگونه است؟

در این ماه با توجه به روزه بودن افراد کادر و سربازان سختگیری ها کمتر میشود و با برگزاری مراسمات مذهبی مدت کمتری را به فعالیت های نظامی میگذرانند.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه

هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعزام به خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

برای مشاوره در زمینه قوانین تجدید دوره آموزشی چیست؟

از مشاورین مشاوره نظام وظیفه آویژه از طریق تلفن ثابت

در سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب 

حتی ایام تعطیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.