کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه، معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

سوالات کمیسیون معافیت کفالت چیست؟

سوالات کمیسیون

سوالات کمیسیون معافیت کفالت چه مواردی است؟

کمیسیون معافیت کفالت یکی از مهم ترین مراحل برای اخذ دریافت معافیت کفالت می باشد . به همین دلیل مشمولین باید کمیسیون معافیت کفالت را جدی بگیرند . قبل از توضیحات درباره مراحل و ضوابط کمیسیون معافیت کفالت ، مشمولین باید با شرایط این معافیت کفالت آشنا شوند . برای آشنایی با شرایط معافیت کفالیت و … میتوانید به مشاوره نظام وظیفه مراجعه فرمائید . زیرا معافیت سربازی کفالت انواع بسیاری دارد که برای هرکدام جداگانه کمیسیون معافیت کفالت خاصی برگزار می شود . همانطور که می دانید جوانان برای رسیدن به سن مشمولیت و گذراندن مراحل سخت سربازی دغدغه ی بسیاری دارند . زیرا ۲۱ ماه دوره ی خدمت ضرورت و دور بودن از محیط خانه و خانواده بعد از ۱۸ سال برای هر کسی سخت خواهد بود .

انواع معافیت های کفالت

برای استفاده از معافیت های کفالت و شرکت در کمیسیون معافیت کفالت ، مشمولین باید قبل از هر چیز از سه شرط اصلی برخوردار باشند . با داشتن این شرایط و شرایط اختصاصی هر نوع معافیت کفالت ، آن ها می توانند از معافیت سربازی کفالت بهره مند شوند .

  1. فرد متقاضی معافیت سربازی کفالت باید برای ثبت درخواست خود به سن مشمولیت رسیده باشد . زودتر از سن قانونی پسران قادر نخواهند بود برای این نوع معافیت اقدام کنند .
  2. مشمول باید تنها پسری باشد که در خانواده ی خود بالای ۱۸ سال سن دارد . تا درخواست او در سازمان نظام وظیفه مورد بررسی قرار بگیرد .
  3. فرد باید سریعا پس از ورود به سن مشمولیت برای معافیت کفالت اقدام کند . زیرا پس از ورود به غیبت غیر موجه ، امکان گرفتن معافیت کفالت را نخواهد داشت .

معافیت کفالت

مشمولین معافیت کفالت سربازی چه افرادی می باشند ؟

معافیت کفالت سربازی خود نیز انواع مختلف و بسیاری دارد . در این قسمت بخشی از شرایط و قوانین اولیه مشمولین معافیت کفالت سربازی را بیان می کنیم .

  • کفالت پدر : از مشمولین معافیت کفالت پدر می توان به فرزندانی اشاره کرد که به تشخیص شورای پزشکی پدر آن ها نیازمند به مراقبت و قادر به اداره امور خود نباشد .
  • کفالت مادر : همچنین تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال که پدرش فوت کرده است . و نگهداری و مراقبت مادر را به عهده داشته باشد جزء مشمولین معافیت کفالت مادر به حساب می آید .
  • کفالت خواهر : تنها برادر تنی که سرپرستی خواهری که فاقد پدر و همسر باشد را بر عهده دارد .
  • کفالت برادر : در صورتی که برادر بزرگ نیازمند مراقبت ویژه باشد و فاقد پدر ، همسر باشد .

همان گونه که قبلا گفته شد این دسته از معافیت افراد بسیاری را شامل می شود . از دیگر انواع معافیت می توان به کفالت پدربزرگ و مادربزرگ ، کفالت خواهر مجرد ، کفالت اعضا بیمار خانواده و غیره . هر دسته از مشمولین معافیت کفالت قوانین و مدارک مورد نیاز خاص خود را برای معافیت از خدمت سربازی نیاز دارد .

با توجه به این که این دسته از معافیت انواع مختلفی دارد داوطلبان این دسته از معافیت با اطلاعات جامع و کامل و آشنایی با مدارک مورد نیاز هر نوع از انواع معافیت ، می توانند در گروه مشمولین معافیت کفالت قرار بگیرند و وضعیت خود را برای معافیت از سربازی بررسی کنند .

شرایط معافیت کفالت سربازی چگونه است؟

شرایط معافیت کفالت سربازی برای افراد چگونه است ؟

افرادی که می خواهند از معافیت کفالت استفاده کنند باید چه مراحلی را طی کنند ؟

مشمولین با داشتن شرایط معافیت کفالت از معافیت ذائم بهره مند شده یا باید معافیت موقت بگیرند ؟

مشمولین کفالت به چه کسانی گفته می شود ؟

اول از هر چیز باید بگوییم مشمول به کسی گفته می شود که وارد سن ۱۹ سالگی می شود . یعنی سن ۱۹ سالگی همان سن مشمولیت است که مشمولین باید در این سن یا مراحل اعزام به خدمت خود را طی کند و به خدمت مقدس سربازی برود .

همانطور که می دانید خدمت سربازی ۲۱ ماه است که مشمولین باید این مدت را در خدمت سربازی بگذرانند . این ۲۱ ماه کم نخواهد شد مگر اینکه برخی مشمولین بتوانند از انواع کسری خدمت سربازی استفاده کرده و این مدت ۲۱ ماه را کاهش دهند . باید این نکته را توجه داشته باشید که کسر خدمت برای مشمولین با توجه به شرایطشان متغیر بوده و از ۲ ماه تا ۶ ماه نیز افزایش خواهد یافت .

اما این سوال برای تمام مشمولین پیش خواهد آمد که چگونه می توانند از رفتن به سربازی معاف شوند و این ۲۱ ماه خدمت دوره ضرورت را معافیت بگیرند ؟ مشمولین باید بدانند اگر از شرایط معافیت سربازی مانند شرایط معافیت کفالت سربازی ، شرایط معافیت پزشکی ، شرایط معافیت تحصیلی و شرایط سایر معافیت ها مانند ایثارگری ، مددجویان و غیره برخوردارند ، می توانند با کسب اطلاعات صحیح و جامع در مورد شرایط هر یک از این معافیت ها مراحل مربوط به هریک را به درستی طی کرده و از سربازی معاف شوند .

معافیت کفالت به آن دسته از معافیت هایی گفته می شود که مشمولین  تنها سرپرست و نگهدارنده ی ذکور بالای ۱۸ سال  پدر ، مادر و یا سایر بستگان خود بوده و باید کفالت آن ها را به عهده بگیرد . باید این نکته را نیز توجه کنید که مشمولین باید از شرایط اختصاصی دیگری نیز بهره مند باشند که در اینجا به تمامی آن ها اشاره خواهیم کرد .

کفالت

 

اصلی ترین شرایط معافیت کفالت سربازی

  • مشمولینی که قصد دارند از شرایط معافیت کفالت سربازی بهره مند شوند نباید وارد غیبت شده باشند . ورود به غیبت ، آن ها را از معاف شدن محروم خواهد کرد .
  • مشمولین باید تنها سرپرست و نگهدارنده ی بالای ۱۸ سال فردی باشند که می خواهند کفالت آن را به عهده بگیرند .
  • مشمولین برای اقدام و بهره مندی از شرایط معافیت کفالت سربازی باید به سن ۱۹ سالگی وارد شده باشند و پس از آن برای معافیت کفالت اقدام کنند .

این ها از اصلی ترین و اولین شرایط معافیت کفالت سربازی بوده که مشمولین باید آن ها را دارا بوده و با گرفتن راهنمایی و مشاوره در این زمینه برای مراحل دیگر معافیت کفالت اقدام کنند .

سوالات کمیسیون معافیت کفالت

سوالات کمیسیون معافیت کفالت از بخش های مهم این معافیت می باشد . زیرا شرایط مشمول و فردی که می خواهد کفالتش را به عهده بگیرد برای سازمان نظام وظیفه حائز اهمیت خواهد بود . سوالات کمیسیون معافیت کفالت به سوالات متداولی گفته می شود که مشمولین باید به پاسخ های آن واقف باشند . این سوالات مجموعه سوالاتی است که بر اساس نوع معافیت کفالت متغیر خواهد بود . برخی سوالات کمیسیون معافیت کفالت سربازی را می توانید در ادامه بخوانید و پاسخ های آن ها را به خاطر بسپارید .

شناخته شده ترین سوالات کمیسیون معافیت کفالت

  • _آیا داشتن برادری که زیر سن ۱۸ سال است می تواند برای مشمول خواستار معافیت کفالت مشکلی ایجاد کند ؟
  • خیر . برادر زیر سن ۱۸ سالگی هیچ مانعی برای معافیت سربازی کفالت نخواهد بود .
  • _آیا منظور از تنها مراقب و نگهداره این است که مشمول هیچ خواهر و برادری نداشته باشد ؟
  • خیر . نیاز است که مشمول تنها پسر بالای ۱۸ سال خانواده ی خود باشد . داشتن خواهر بزرگ تر مانعی برای این موضوع نخواهد بود .
  • _مشمول غایب می تواند از انواع معافیت کفالت بهره مند شود ؟
  • خیر . مشمول متقاضی معافیت کفالت باید به موقع و پس از ورود به سن ۱۹ سالگی برای معافیت اقدام کند .

سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر

سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر مخصوص این نوع معافیت می باشد . همانطور که می دانید برای استفاده از معافیت سربازی کفالت مادر ، مشمول باید شرایط زیر را در نظر بگیرد . طبق آخرین سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر ، مادر مشمول باید دارای یکی از شرایط زیر باشد .

  • مادر مشمول باید از همسرش طلاق گرفته باشد . ازدواج مجدد نیز برای مادر مشمول غیر مجاز خواهد بود . پس از طلاق باید ۳۰ ماه از آن گذشته باشد تا به مشمول معافیت دائم داده شود . یعنی قبل از ۳۰ ماه مشمول می تواند معافیت موقت بگیرد .
  • مادر مشمول بر اثر فوت همسر تنها شده و نیازمند مراقبت و نگهداری باشد . مشمولینی که مادر جوان داشته و حتی کارمند بودن مادرشان هیچ تاثیری در روند رسیدگی به معافیت کفالت آن ها نخواهد داشت .
سربازی

سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر

سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر مانند دیگر معافیت ها نیازمند جواب های دقیق و صحیح است . مشمولین باید بدانند برای معافیت سربازی کفالت پدر باید شرایط زیر را در نظر بگیرند . هم چنین پاسخ سوالات مهم زیر را به خاطر بسپارند .

  • _آیا تنها سن پدر ملاک و معیار استفاده ی مشمولین از معافیت کفالت پدر می باشد ؟
  • خیر . برای استفاده از معافیت کفالت پدر بیماری و ناتوانی پدر مشمول نیز می تواند مورد بررسی قرار گرفته و معافیت کفالت به فرد تعلق خواهد گرفت
  • _سن پدر مشمول باید چقدر باشد تا فرزند پسر بتواند از کفالت سن پدر استفاده کرده و معاف شود ؟
  • در سال های گذشته پدر با سن ۶ سال می توانست برای فرزند خود معافیت کفالت بگیرد . اما در سال های اخیر این قانون تغییراتی داشته و سن پدر از ۶۵ سال به سن ۷۰ سال تغییر کرد .

زیرا مشمول در دو صورت می تواند از معافیت کفالت سن پدر استفاده کند :

  1. به خاطر سن ۷۰ سال پدر .
  2. به خاطر بیماری و ناتوانی پدر .

سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر بیمار

سوالات کمیسیون معافیت کفالت پدر بیمار که یکی از شناخته شده ترین معافیت ها است . زیرا در این کمیسیون مدارک پزشکی پدر می تواند نقش اصلی را ایفا کند . در این کمیسیون علاوه بر مشمولین ، پدر ناتوان نیز می تواند حضور پیدا کنند . رای اصلی این شورا در هیئت رسیدگی می تواند قطعی باشد . بر اساس نوع بیماری و شرایط جسمی و روحی پدر مشمول می تواند از معافیت کفالت پدر بیمار خود بهره مند شود .

مراحل و شرایط معافیت کفالت سربازی

مراحل و شرایط معافیت کفالت سربازی بر اساس ماده ۴۴ از قوانین بخش سوم معافیت کفالت سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا که در تاریخ ۲۲/۰۸/۱۳۹۰ اصلاح شده است به شرح زیر می باشد :

  1. مشمول باید تنها فرزند ذکور بالای ۱۸ سال پدر بالای ۷۰ سال خود باشد یا فرزند ذکور بالای ۱۸ سال پدری باشد که بیمار است  و نیازمند مراقبت می باشد .
  2. مشمول باید یگانه فرزند ذکور بالای ۱۸ سال مادر خود باشد که یا همسرش فوت شده باشد یا به خاطر مسئله ی طلاق از همسر خود جدا شده باشید و دیگر ازدواج نکرد باشد .
  3. مشمول باید بدون پدر و مادر بوده و یگانه برادر ذکور بالای ۱۸ سال خواهر خود باشد که همسر و فرزند ندارد .
  4. مشمول باید بدون پدر و مادر بوده و یگانه برادر ذکور بالای ۱۸ سال برادر صغیر خود باشد .
  5. مشمول فاقد پدر و مادر و تنها نگهدارنده ی برادر کبیر خود بوده که همسر و فرزند ندارد و نیازمند مراقبت می باشد .
  6. مشمول باید تنها نوه ی ذکور بالای ۱۸ سال جد مادری یا پدری خود بوده و مراقب و نگهدارنده ی یکی از آن ها باشد .
  7. مشمولی که تنها نوه ی ذکور بالای ۱۸ سال جده پدری یا مادری خود است و به عنوان کفیل از آن ها مراقبت و نگهداری می کند .

این مراحل و شرایط معافیت کفالت سربازی که در بالا ذکر شد به مشمولین کمک خواهد کرد تا بر اساس آن شرایط خود را مورد سنجش قرار داده و هر چه زودتر برای بهره مندی از شرایط معافیت کفالت سربازی خود اقدامات لازم را انجام دهند . چون همانطور که در بالا گفته شد اگر مشمولی وارد غیبت شده باشد حتی اگر از شرایط معافیت کفالت سربازی نیز بهره مند باشد نمی تواند از آن استفاده کند .

معافیت کفالت

 

کسری خدمت سربازی

جوانان پس از ورود به سن ۱۹ سالگی مشمول خدمت وظیفه سربازی شده و باید برای اعزام به خدمت مراحل مشخصی را طی کنند . اما درصد زیادی از مشمولین این کار را نخواهند کرد . شاید بپرسید چرا ؟ ما در جواب این سوال دلایل زیادی خواهیم داشت . در سال های اخیر سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا شرایط مناسبی را برای مشمولین محیا کرده است . تا بتوانند از تسهیلات ویژه ای استفاده کرده و خدمت مقدس سربازی برایشان آسان شود . راه های زیادی وجود دارد که جوانان ما بتوانند رفتن به خدمت سربازی را به تعویق بیندازند . یا اینکه به کلی از خدمت سربازی معاف شوند . همه ی مشمولین می دانند که معافیت سربازی بهترین و مطمئن ترین راهی است که آن ها می توانند  از خدمت کردن پرهیز کرده و سختی دوره ی خدمت ضرورت را نگذرانند و به راحتی کارت یایان خدمت بگیرند .

برای استفاده از معافیت سربازی ، مشمولین نیازمند شرایط ویژه ای هستند . شاید درصد زیادی از مشمولین این شرایط را نداشته باشند . این افراد چه کاری می توانند انجام دهند تا بار سنگین خدمت سربازی بر دوششان سبک تر شود ؟ آیا راهی به ذهنتان می رسد ؟ برای پاسخ به این سوال باید به مشمولین عزیز بگوییم خوشبختانه راه هایی وجود دارند که بیشتر جوانان می توانند از آن ها به طریقی بهره بگیرند . فقط کافی است شناخت خود را نسبت به مسائل نظام وظیفه بیشتر کرده و سطح اطلاعات خود را بالا ببرند . این راه های موثر و مفید شامل کسری خدمت سربازی ، معافیت تحصیلی ، امریه سربازی ، سازمان های امریه بگیر ، شرایط کسر خدمت و بسیاری راه های دیگر می باشند .

انواع دیگر معافیت ها

برای استفاده از معافیت های خدمت سربازی باید انواع آن ها را بشناسیم . زیرا در سال های جاری معافیت های جدیدی معرفی شده اند که برخی مشمولین از آن ها بی اطلاع هستند . ما در اینجا معافیت های مختلف را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد . شما می توانید برای راهنمایی های بیشتر با مرکز مشاوره آویژه و شماره تماس های موجود در این صفحه تماس بگیرید .

  1. معافیت های کفالت
  2. انواع معافیت پزشکی 
  3. معافیت های تحصیلی
  4. معافیت ایثارگری و جانبازی
  5. معافیت مددجویی
  6. معافیت سنی
  7. معافیت بنیاد نخبگان
  8. و سایر معافیت های دیگر

خوانندگان عزیز می توانند سوالات بیشتر خود را با مشاورین ما در مرکز مشاوره آویژه مطرح کنند .

برای معافیت کفالت سربازی با ما تماس بگیرید

  • سوالات کمیسیون معافیت کفالت
  • مراحل معافیت کفالت
  • سن پدر برای معافیت سربازی
  • قوانین معافیت پزشکی سال
  • آیین نامه جدید معافیت پزشکی
  • شرایط معافیت قد و وزن
  • شرایط معافیت پزشکی سربازی
  • وزن معافیت پزشکی
  • تحقیقات محلی معافیت کفالت مادر
  • شرایط معافیت کفالت مادر مطلقه سال
  • شرایط معافیت سربازی
  • معافیت قد و وزن
  • معافیت پزشکی
  • شرایط معافی لاغری
  • تلفن پاسخگویی سازمان نظام وظیفه
  • معافیت کفالت در حین تحصیل
  • کفالت مادربزرگ
  • پیگیری معافیت کفالت
  • شرایط معافیت کفالت پدر بیمار
  • معافیت کفالت

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه

هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

برای مشاوره در زمینه سوالات کمیسیون معافیت کفالت چیست؟

از مشاورین مشاوره نظام وظیفه آویژه از طریق تلفن ثابت

در سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب 

حتی ایام تعطیل

نظرات

- 2 نظر:

  1. سلام وقت بخیر
    پدرم سه سال پیش فوت کردند
    مادرم تحت پوشش کمیته هستن
    برادرم وسطیم تحت پوشش بهزیستی
    ما سه برادر هستیم
    بردار بزرگترم کفالت پدر رو در ۹ سال پیش گرفتند. الان هم اقامت ایتالیا دارند. و ازدواج کردند . و ایران نمیان
    میتونم کفالت مادر بگیرم؟

    1. سلام
      خیر داشتن برادر بالای ۱۸ سال مانع دریافت معافیت کفالت میباشد و شما باید تنها نگهدارنده مادر باشید. مهاجرت نیز دلیل بر استفاده از این معافیت نمیباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.