آیین نامه های معافیت کفالت ، مصوب مجلس شورای اسلامی
منظور از آیین نامه های معافیت کفالت سربازی، مصوبه ای است که در سال ۶۳ ، توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و تا کنون ، مرجع و تعیین کننده قواعد اجرایی در خصوص نظام وظیفه عمومی بوده است . این مصوبه ، نه فقط شامل آیین نامه های معافیت کفالت ، که شامل موارد زیر نیز می شود : آیین نامه های معافیت کفالت
- مشخص کردن مشمولین خدمت نظام وظیفه عمومی
- شیوه نامه احضار مشمولین به خدمت سربازی
- شیوه نامه اقدام جهت اعزام به خدمت توسط مشمولان
- شیوه نامه رسیدگی به تخلفات مرتبط با خدمت سربازی
- مشخص نمودن جزئیات انواع معافیت ها
- تعیین جرائم ارتکابی مرتبط با دوران خدمت و مجازات های آن ها
- کمیسیون معافیت کفالت
به این ترتیب ، آیین نامه های معافیت کفالت ، بخشی از یک مصوبه ی بزرگتر است که توسط مجلس به تصویب رسیده و هم اکنون ، تعیین کننده قواعد مرتبط با مسائل اجرایی نظام وظیفه عمومی محسوب می شود . برای اطلاع از جزئیات آیین نامه های معافیت کفالت ، تا انتهای این مطلب ، با ما همراه باشید . آیین نامه های معافیت کفالت
ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی
ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی زیر مجموعه ای از معافیت موارد خاص خدمت سربازی است که موضوع حائز اهمیتی نیز می باشد و با توجه به ترس مشولین به خدمت سربازی به علت طولانی بودن مدت خدمت ، دوری از محل زندگی و خانواده به دنبال روش هایی هستند که از خدمت سربازی خود معاف شوند و یا بتوانند مدت سربازی خود را کاهش دهند . متاسفانه به دلیل نداشتن اطلاعات کافی راجع به ضوابط و مقررات معافیت موارد خاص و همچنین ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی در این خصوص موفق نخواهند شد . معافیت خدمت سربازی موضوع مهمی است که تقریبا همه آقایان درگیر آن میشوند ولازم است اطلاعات جامع و کاملی راجع به ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی داشته باشند .
محدودیت زمانی طبق ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی
ضوابط و مقررات معافیت کفالت سربازی چیست ؟ مشمولینی که برای انجام خدمت وظیفه عمومی احضار می شوند چنانچه در تاریخ های معینه خود را معرفی نکنند از معافیت کفالت های مذکور در این فصل محروم می شوند مگر این که در طول مدت غیبت و حین رسیدگی واجد شرایط معافیت کفالت بوده باشند و در سایر موارد تشخیص عذر موجه با رئیس اداره وظیفه عمومی یا نماینده او خواهد بود.
معافیت خدمت سربازی چیست؟
معافیت خدمت سربازی به تسهیلات ویژه ای گفته میشود که در اختیار جوانان قرار گرفته و از رفتن به خدمت سربازی راحت شوند. زیرا دوره ی خدمت ضرورت به عنوان دوره ای سخت در بین جوانان شناخته شده است. از طرفی نیز به دلیل ضرورت انجام آن، جوانان ذکور باید در سن ۱۸ سالگی که به سن مشمولیت میرسند به خدمت بروند. پس برای فرار از خدمت سربازی، معافیت ها بهترین راه حل به شمار میروند. این معافیت ها بسیار گوناگون است. اما در این بین معافیت های کفالت یکی از اصلی ترین ها به شمار میرود.
معافیت های کفالت که یکی از گسترده ترین انواع معافیت های خدمت سربازی است. امروزه بسیار پرطرفدار بوده و شامل افراد زیادی میشود. شاید شما درمورد این معافیت چیزهایی شنیده باشید. درست است معافیت کفالت تنها معافیتی است که مشمولین میتوانند شرایط آن را به راحتی داشته و از آن ها استفاده کنند. اما برای دریافت انواع معافیت سربازی مشمولین باید اطلاعات کافی در این زمینه ها به دست آوردند. قبل از هر چیز باید در مورد انواع معافیت های کفالت بدانید. زیرا این معافیت زیرشاخه ها و بخش های مختلفی دارد و از قوانین زیادی نیز پیروی میکند.
انواع معافیت های کفالت خدمت سربازی نظام وظیفه
- معافیت سربازی کفالت پدر بیمار
- معافیت سربازی کفالت پدر مسن
- معافیت سربازی مادربزرگ پدری یا مادری
- معافیت سربازی کفالت پدربزرگ مادری
- معافیت سربازی کفالت پدربزرگ پدری
- معافیت خدمت سربازی کفالت خواهر
- معافیت سریازی تک فرزندی
- معافیت سربازی کفالت برادر صغیر
- معافیت های کفالت سربازی برادر کبیر
- معافیت خدمت سربازی کفالت مادر بدون همسر
- و سایر معافیت های کفالت دیگر
این معافیت ها هر کدام به تنهایی بخش مهمی از مسائل نظام وظیفه میباشد. از طریق آن ها میتوان برای دریافت معافیت اقدام کرد. اگرچه مراحل و اقدامات زیادی باید طی شود تا گرفتن کارت معافیت محقق شود. اما با این وجود دیگر مشمولین خدمت وظیفه نگران گذراندن دوره ی خدمت سربازی نخواهند بود.
مراحل دریافت معافیت کفالت را نام چیست؟
مراحل دریافت معافیت های کفالت شاید در نگاه اول آسان باشد. اما مشکلات خود را نیز دارد. میدانید که شما قرار است مرحله ی مهمی از زندگی خود را پشت سر بگذارید. زیرا کارت معافیت یکی از مهم ترین دغدغه های جوانان امروزی است. پس سعی کنید تمام این مراحل را به طور دقیق پشت سر گذاشته تا با مشکل مواجه نشوید.
مراحل و اقدامات مورد نیاز برای دریافت معافیت های کفالت
- در این مرحله مشمول باید دفترچه ی نظام وظیفه را از دفاتر خدمات الکرونیک انتظامی دریافت کرده و به طور کامل مطالعه کند.
- سپس مدارک لازم برای دریافت معافیت های کفالت را آماده کرده و فرم های دفترچه را نیز پر کند.
- مشمولین مدارک را به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی تحویل داده و سپس باید درخواست معافیت خود را نیز اعلام کرده و در سیستم ثبت کنند.
- در این مرحله سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا باید مدارک مشمولین را بررسی کرده و تایید کند.
- دریافت دعوتنامه توسط مشمولین برای شرکت در کمیسیون رسیدگی به معافیت های کفالت.
- شرکت در جلسه رسیدگی به درخواست معافیت های کفالت.
- صادر کردن رای اصلی برای معافیت مشمولین توسط هیئت رسیدگی.
- دریافت کارت معافیت سربازی کفالت.
قبل از اینکه مراحل بالا را طی کنید باید از شرایط اصلی این معافیت ها نیز مطلع شوید. معافیت های کفالت که بسیاری از شما متقاضی دریافت آن میباشید دارای شرایط خاصی است. این شرایط عمومی که در پایین خواهیم گفت اصلی ترین شروط لازم برای همه ی معافیت های کفالت است.
مهم ترین شروط دریافت معافیت سربازی کفالت
- فرد متقاضی نباید وارد غیبت سربازی شده باشد.
- متقاضیان باید برای دریافت معافیت به سن مشمولیت رسیده باشند.
- متقاضی باید تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال در خانواده باشد. تا بتواند برای معافیت اقدام کند.
آیین نامه های معافیت کفالت : تعاریف و مشمولین
بر اساس آیین نامه های معافیت کفالت ، که توضیح مختصری از آن در بالا ارائه شد ، عده ای از مشمولین که شرایط مورد نظر برای استفاده از این نوع معافیت ها را داشته باشند ، می توانند کارت معافیت از خدمت نظام وظیفه عمومی را دریافت کنند . لیست این مشمولین به شرح زیر است :
- یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده پدر نیازمند مراقبت
- یگانه مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر
- تنها برادر تنی سرپرست خواهر فاقد پدر ، همسر و فرزند ذکور
- یگانه نوه ذکور نگهدارنده جد فاقد فرزند یا جده فاقد شوهر و فرزند
- یگانه سرپرست برادر کمتر از ۱۸ سال تمام
- و …
آیین نامه های معافیت کفالت : مدارک مورد نیاز
طبیعی است که برای رسیدگی به درخواست شما مبنی بر گرفتن معافیت کفالت ، نیاز به تکمیل و ارائه مدارکی دارید که تایید کننده وضعیت شما باشد . بر اساس آیین نامه های معافیت کفالت ، مدارک مورد نیاز برای رسیدگی به ادعای کفالت مشمولان یگانه مراقب و نگه دارنده ی پدر نیازمند مراقبت ، به شرح زیر است : آیین نامه های معافیت کفالت
- تصویر شناسنامه پدر
- تصویر شناسنامه مادر
- تصویر شناسنامه برادران و خواهران مشمول
- عکس پدر مشمول ( تایید شده توسط کلانتری محل اقامت )
- تصویر شناسنامه همسر یا همسران پدر مشمول
- جوابیه استعلام ثبت احوال در خصوص مندرجات شناسنامه پدر و مادر
- برگ تحقیق وضعیت
- برگ معاینه پزشکی پدر مشمول
- برگ استشهاد تایید وضعیت و صحت ادعای مشمول ( تایید شده توسط مراجع انتطامی محل )
بدین ترتیب ، مشمولان این بخش از آیین نامه های معافیت کفالت ، می توانند با تهیه و ارائه مدارک بالا ، درخواست خود را در جریان رسیدگی قرار دهند . برای اطلاع از چگونگی گرفتن برگ تحقیق وضعیت ، استشهادیه محلی ، برگ معاینات پزشکی ، و نیز ، مدارک مورد نیاز برای بررسی دیگر معافیت های مندرج در آیین نامه های معافیت کفالت ، با مشاوران نظام وظیفه در مرکز مشاوره آویژه دانش تماس بگیرید .
آیین نامه های معافیت کفالت : معافیت مددجویان
با توجه به آیین نامه های معافیت کفالت ، برخی از نزدیکان افراد معلول و مددجو که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هستند ، می توانند از مقررات کفالت استفاده کرده و کارت معافیت از خدمت نظام وظیفه عمومی دریافت کنند . نحوه معافیت از خدمت نزدیکان ذکور مددجویان ، به شرح زیر است : آیین نامه های معافیت کفالت
- یکی از فرزندان ذکور مادران فاقد شوهر تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی ( ره ) و سازمان بهزیستی
- مشمولانی که حداقل یک فرزند معلول داشته باشند ، از خدمت معافند
- مشمولانی که با بانوان معلول جسمی – حرکتی ازدواج کنند ، تحت شرایطی معافند
- مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد و بالاتر ازدواج کنند ، تحت شرایطی از خدمت معافند
با توجه به موارد ذکر شده ، نزدیکان مددجویان و افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی ، می توانند از این تسهیلات بهره برده و از خدمت نظام وظیفه عمومی معاف شوند . البته لیست افرادی که امکان استفاده از معافیت کفالت مددجویان را دارند ، بر اساس آیین نامه های معافیت مفالت ، محدود به موارد بالا نیست . بنابراین ، توصیه می شود که برای اطلاع از لیست کامل و به روز ابلاغ شده توسط سازمان نظام وظیفه عمومی ، با متخصصین ما در حوزه نظام وظیفه ، تماس بگیرید ! آیین نامه های معافیت کفالت
آیین نامه های معافیت کفالت : نکات قابل توجه
با توجه به موارد ذکر شده در بالا ، مشخص است که بر اساس آیین نامه های معافیت کفالت ، بسیاری از مشمولین ، امکان استفاده از این نوع تسهیلات را دارا بوده و می توانند از معافیت های دائم و موقت تعیین شده توسط قانون ، استفاده کنند . در این میان ، توجه به چند نکته ، بسیار ضروری است :
- غیبت مشمول ، همواره مانع بررسی خواهد بود
- مشمولانی که برای انجام خدمت وظیفه عمومی احضار می شوند ، چنانچه در تاریخ های تعیین شده خود را معرفی نکنند ، غایب محسوب خواهند شد
- از بین دو برادر ، تنها برادر بالای ۱۸ سال مشمول که اشتغال به تحصیل دارد ، به شرط دارا بودن معافیت تحصیلی معتبر ، مشمول معافیت می شود
بدین ترتیب ، توصیه می کنم که همواره پیش از اقدام برای درخواست ، با یک متخصص مشورت کنید ، تا ضریب اشتباه ، به حداقل ممکن رسیده و درخواست شما ، با سرعت هر چه تمام تر ، به هدف برسد !
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه
هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.