خروج از کشور برای دانشجویان پسر یکی از معضلاتی است که درصد زیادی از دانشجویان با آن درگیر هستند. کسانی که میخواهند به کشورهای خارجی سفر کنند به پاسپورت یا گذرنامه نیاز دارند. میبینید که مشمولان خدمت وظیفه عمومی موظف هستند که در سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی بروند. اما شرایط زیادی وجود دارد که مشمولان میتوانند به واسطه ی آن ها از تسهیلات سازمان نظام وظیفه عمومی کشور استفاده کنند. این مزایا شامل معافیت نظام وظیفه ، کسری های خدمت سربازی ، امریه های خدمت و دیگر تسهیلات میباشند.
خروج از کشور برای دانشجویان
معافیت های نظام وظیفه تنها راهی است که مشمولین میتوانند به واسطه ی آن برای دریافت گذرنامه اقدام کنند. اما کسانی که شرایط دریافت انواع معافیت های خدمت سربازی را ندارند برای خروج از کشور چه اقداماتی را باید انجام دهند؟ یا اینکه متقاضیان بدون داشتن کارت پایان خدمت شرایط دریافت پاسپورت را پیدا خواهند کرد؟
آن دسته از متقاضیانی که قصد دارند به واسطه ی سفرهای گوناگون مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. باید شرایط لازم را بدست آورند. این شرایط عمومی و تخصصی برای هر سفر متفاوت است. بنابراین باید قبل از اقدام برای هر سفر از این شرایط ویژه اطلاعات بدست آورید. این سفرها برای آن دسته از افرادی قابل استفاده خواهد بود که دارای معافیت تحصیلی میباشند. داشتن معافیت تحصیلی این فرصت را به مشمولان میدهد تا برای سفرهای مختلف اقدام کنند. ما در این مقاله این سفرها را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات لازم در این باره را در اختیار متقاضیان عزیز قرار خواهیم داد.
شرایط خروج از کشور برای دانشجویان چگونه است؟
شرایط خروج از کشور برای دانشجویان در سفرهای گوناگون مشخص میشود. کسانی که قصد دارند برای رفتن به خارج از کشور سفر کنند. اول از هر چیز و قبل از بررسی شرایط خروج از کشور باید با انواع این سفرها آشنا شوند. این سفرهای متعدد از سوی سازمان نظام وظیفه به مشمولین ابلاغ میشود. که بر این اساس باید مدارک لازم را تهیه کرده و مراحل مورد نیاز را پشت سر بگذارند. تا به درستی بتوانند هر چه سریع تر مجوز خروج از کشور خود را از سازمان نظام وظیفه دریافت کنند. این سفرها را با هم به طور اجمالی بررسی میکنیم.
انواع سفرهای مشمولین برای خروج از کشور
- خارج شدن از کشور برای سفرهای زیارتی
- خروج از کشور با هدف تفریح و گردشگری
- خروج از کشور به منظور انجام سفرهای علمی و تحقیقاتی
- خروج از کشور برای سفرهای مطالعاتی و دوره های مشترک
- خروج از کشور برای سفرهای ورزشی
- خارج شدن از کشور برای کارمندان متعهد خدمت به دولت
- خروج از کشور برای درمان بیماری های سخت و لاعلاج
- خروج از کشور برای فرزندان کارمند و شاغل در ارگان های خارج از کشور
مشمولین برای هر یک از این سفرها نیازمند تایید سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا میباشند. برای دریافت این تاییدیه و مجوز مشمولین باید شرایط لازم را داشته باشند. این شرایط به صورت زیر میباشد.
شرایط خروج از کشور برای دانشجویان
- داشتن معافیت تحصیلی از اصلی ترین شروط برای دریافت مجوز خروج از کشور میباشد که باید به آن توجه داشته باشید.
- نداشتن غیبت برای مشمولین و دانشجویان الزامی است. حتی یک روز غیبت نیز به متقاضی اجازه ی خروج از کشور را نخواهد داد.
- داشتن تمکن مالی برای سپردن وثیقه ی نقدی برای هر یک از سفرها الزامی است. مشمولین باید این وثیقه را به صورت نقدی به حساب مشخص سازمان نظام وظیفه عمومی کشور واریز کنند.
- دانشجو بودن یکی دیگر از شروط لازم برای دریافت مجوز خروج از کشور میباشد.
این شرایط بخشی از مهم ترین شرایطی است که مشمولین باید از آن استفاده کرده و برای خروج از کشور درخواست دهند. اما متقاضیان میتوانند برای اطلاع از سایر شرایط خروج از کشور از طریق مشاوره تلفنی نظام وظیفه نیز اطلاعات مورد نظر خود را بدست آورند. این مرکز مشاوره تلفنی آویژه به مشمولین کمک میکند تا سریع تر مراحل خود را طی کرده و برای خروج از کشور پاسپورت خود را دریافت کنند.
مدارک خروج از کشور برای دانشجویان چیست؟
مدارک خروج از کشور برای دانشجویان پسر با سایر افراد متفاوت است. همانطور که در بالا نیز توضیح داده شد دانشجویان پسر به دلیل استفاده از معافیت های تحصیلی نمیتوانند به راحتی مجوز خروج از کشور دریافت کنند. مگر آن که این افراد دارای شرایط خاصی بوده و از این مزایا و تسهیلات بهره مند شوند.
مدارک مشمولین برای خارج شدن از کشور برای انجام هر نوع سفر یکسان نخواهد بود. به طور مثال مشمولین برای انجام سفرهای ورزشی و شرکت در مسابقات در کشورهای دیگر باید از وزارت ورزش و جوانان تاییدیه دریافت کنند. با این نامه این متقاضیان میتوانند برای خارج شدن از کشور اقدام کنند.اما مدارک عمومی برای تمام سفرها یکسان بوده که آن ها را مطالعه کرده و نسبت به جمع آوری و آماده سازی آن ها اقدام کنید.
مدارک خروج از کشور برای دانشجویان مذکر
- اصل شناسنامه مشمولین
- اصل کارت ملی مشمولان
- عکس ۴*۶ تمام رخ زمینه سفید
- نامه ی تاییدیه از دانشگاه محل تحصیل یا از سازمان ها و وزارتخانه های مرتبط مانند وزارت ورزش و جوانان و غیره
- کد سخای مشمولین که به صورت پنج رقمی به آن ها داده میشود.
- نامه ی معافیت تحصیلی
- فیش واریزی برای ثبت درخواست
- فیش هزینه ی واریزی بابت وثیقه ی خروج از کشور
این ها تنها بخشی از مدارک لازم برای اقدامات اولیه و دریافت مجوز برای خارج شدن از کشور میباشد. میتوانید برای اطلاع از مدارک کامل این بخش با شماره های داده شده تماس بگیرید.
مراحل خروج از کشور برای دانشجویان چگونه است؟
مراحل خروج از کشور برای دانشجویان از بخش های مهم و تاثیر گذار برای خارج شدن از کشور و رفتن به سفرهای گوناگون میباشد. متقاضیان باید به این نکته توجه داشته باشند که تمام مراحل خروج از کشور برای دانشجویان باید از طریق خود دانشجو انجام گیرد. این مراحل از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی و از طریق اینترنت قابل انجام است.
هزینه خروج از کشور برای دانشجویان چه میزان میباشد؟
هزینه خروج از کشور برای دانشجویان در سفرهای گوناگون متفاوت اعلام شده است. این اطلاعیه در مورد هزینه ها از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی کشور مشخص میشود و به متقاضیان اعلام میگردد. کسانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند باید دقت داشته باشند که هزینه ی وثیقه باید تنها به صورت نقدی به سازمان مربوطه ارائه گردد. سند املاک قابل قبول نخواهد بود. شرح هزینه ها به صورت زیر میباشد. میزان هزینه های هر سفر را با دقت مطالعه کرده و برای تامین این هزینه ها برای سفر مورد نظر خود سریع تر اقدام کنید.
هزینه خروج از کشور برای دانشجویان
- سفر به کشورهای خارجی به منظور تفریح و گردشگری: ۱۵۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل پانزده میلیون تومان
- سفر به خارج با هدف انجام مسابقات ورزشی و شرکت در مسابقات خارجی: ۱۵۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل پانزده میلیون تومان
- سفر و خروج از کشور با هدف انجام مراحل درمانی و مداوای بیماری: این نوع سفرها به وثیقه نیاز ندارد.
- سفر به کشورهای دیگر برای مراحل علمی و گذراندن دوره های آموزشی: ۸۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل هشت میلیون تومان
- سفرهای خارجی برای گذراندن دوره های فرصت مطالعاتی: ۸۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل هشت میلیون تومان
- سفرهای خارج از کشور به منظور گذراندن دوره های مشترک: ۱۵۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل پانزده میلیون تومان
- سفرهای زیارتی و عتبات عالیات و سایر کشورهای زیارتی: ۳۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال معادل ۳ میلیون تومان
مشاوره خروج از کشور برای دانشجویان چگونه است؟
مشاوره خروج از کشور برای دانشجویان میتواند بسیار مفید باشد. میدانید که بسیاری از جوانان به دلیل اطلاعات کم و ناقص درباره ی تمام مسائل مربوط به خدمت سربازی از بسیاری از تسهیلات نظام وظیفه ی عمومی کشور بازخواهند ماند. پس درباره ی سفر نیز مشاوره خروج از کشور برای دانشجویان مانند پلی است که اطلاعات را در اختیار مشمولین و متقاضیان قرار داده تا بدرستی راه صحیح را رفته و مجوز خروج از کشور خود را دریافت کنند.
سوالات متداول
مشمولین برای خارج شدن از کشور باید دارای چه شرایطی باشند؟
مهم ترین شروط لازم برای دریافت مجوز و خارج شدن از کشور داشتن معافیت تحصیلی است. این نوع معافیت فقط به دانشجویان در مقاطع مختلف داده میشود.
هزینه ی لازم برای سفرهای درمان به چه صورت میباشد؟
سازمان نظام وظیفه عمومی کشور برای افرادی که به دلیل مداوا و درمان از کشور خارج میشوند وثیقه ای دریافت نخواهد کرد.
مشمولینی که متقاضی سفر به کشورهای دیگر برای درمان هستند باید توسط چه سازمانی تاییدیه دریافت کنند؟
این افراد باید توسط پزشکان سازمان نظام وظیفه مورد معاینه قرار گرفته و سپس از طرف سازمان بهداشتی و درمانی مدارک پزشکی دریافت کنند.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره نظام وظیفه تلفنی و آنلاین به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .
منبع : Pre-Departure Orientation