شرایط امریه سازمان های دولتی چگونه است؟
ضوابط و مقررات سربازان امریه سازمان های دولتی از مواردی است که هر ساله توسط سازمان نظام وظیفه به ارگان های مربوطه اعلام میشود. معمولا مشمولان خدمت سربازی برای رهایی از خدمت به دنبال روش های مختلفی میگردند. برخی نیز با گرفتن امریه قصد دارند از تجربه و مهارت خود استفاده کنند. امریه فرصتی است برای جوانان تا بتوانند از معلومات خود استفاده کرده و با سرباز امریه شدن سابقه کاری به دست آورند. با توجه به مقررات خدمت، نیروهای مسلح باید تعدادی از سربازان خود را بنا به خواست دولت در امور جهاد کشاورزی، پژوهشی و بهداشتی در تصرف دولت قرار دهند.
هدف از بکارگیری مشمولان امریه، خدمت رسانی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته است و اینکه از تخصص های مشمولین در امور مختلف ذکر شده در بالا استفاده شود. ارگان های امریه دهند باید افرادی را که فاقد غیبت هستند و کسانی را که دارای مهارت ها و تخصص هایی برای فعالیت های ارگان ها میباشند امریه دهند. مدت خدمت سربازی به صورت امریه ۲۴ ماه است یعنی دقیقا ۳ ماه بیشتر از خدمت سربازان معمولی میباشد. حقوق سربازان امریه در طی دوران آموزشی بر عهده نیروهای مربوطه میباشد و پس از آن سازمان امریه دهنده آن را پرداخت میکند.
طبق ضوابط و مقررات سربازان امریه سازمان های دولتی شرایط امریه به صورت زیر است:
- فرد برای دریافت امریه متاهل باشد.
- افرادی که معافیت از رزم دارند میتوانند امریه بگیرند.
- کسانی که عضو خانواده ایثارگران میباشند در اولویت قرار دارند.
- به افراد مشمولی که سرپرست خانواده هستند امریه میدهند.
- متقاضیانی که تحت پوشش کمیته امداد هستند برای امریه سربازی پذیرفته میشوند.
- مشمولانی که تحت نظر بهزیستی قرار دارند میتوانند برای سرباز امریه شدن اقدام کنند.
سهمیه هر سازمانی برای به عهده گرفتن سربازان امریه هر ساله تعیین میشود. بنابراین داوطلبان برای امریه باید ۳ ماه قبل از اعزام به خدمت سربازی با مراجعه حضوری به سازمان مربوطه مراحل امریه شدن را طی کنند. چرا که ممکن است سازمانی که شما دوست دارید در آن امریه شوید در آن سال سربازی دریافت نکند. در صورتی که هر گونه سوالی درباره ضوابط و مقررات سربازان امریه سازمان های دولتی دارید میتوانید از مشاوره نظام وظیفه آویژه راهنمایی بگیرید.
مدارک لازم برای سرباز امریه شدن شامل چه مواردی میباشد:
- فتو کپی از شناسنامه مشمول
- فتوکپی از کارت ملی مشمول پشت و رو
- به همراه داشتن عکس ۳*۴ الزامی است.
- رزومه کاری
- داشتن آخرین مدرک تحصیلی فرد مشمول
واضح است که تصمیم گیری در حوزه پذیرش امریه سربازی میتواند تعاریف متفاوتی را شامل شود. اصولا زمانی که شما با موضوعات نظام وظیفه سر و کار دارید سعی خواهید کرد تصمیماتی را اتخاذ کنید که حداکثر منافع و یا حداقل هزینه ممکن را به شما تحمیل نماید. قطعا زمانی هم که شما در مورد مسائل مربوط به پذیرش امریه سربازی فرصت تصمیم گیری پیدا میکنید با چالش هایی رو به رو خواهید شد.
مدیریت مسائل نظام وظیفه ابزاری است که به شما این امکان را میدهد که بتوانید بهترین گزینه و انتخاب را متناسب با حال و هوای موقعیت خود اتخاذ کنید. اما به صورت کلی پر واضح است که در هر یک از این زمینه ها به دانش و تجربه خاص نیازمند هستید. کارشناسان مرکز مشاوره آویژه در کنار شما هستند تا بتوانند راه حل های مناسبی که با نیازهای شما هماهنگ است را بیابید. زیرا نیک میدانیم زمانی که شما به مسائل نظام وظیفه مواجه شدید بی تردید با بسیاری از گزینه های گوناگون مواجه خواهید شد که عموما تصمیم گیری را به تنهایی دشوار خواهد کرد.
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه:
کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت می باشد.
مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می باشد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
-
نحوه دریافت امریه:
افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی باید رشته تحصیلی تان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.
-
اعزام به خدمت:
هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.
-
قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی:
طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
-
خروج از کشور:
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
-
مشمولین خدمت:
افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.
-
توجیه غیبت:
در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.