پرداخت جریمه مشمولین غایب از تسهیلاتی است که نظام وظیفه به افراد غایب داده است. خدمت سربازی مخصوص افرادی است که به سن مشمولیت رسیده اند. برخی از افراد مشمول با دریافت معافیت های موقت سربازی را به تاخیر انداخته اند. به همین منظور از سن ۱۸ سالگی تا ۵۰ سالگی را سن مشمولیت نامیده اند. تعدادی از مشمولین به خاطر اینکه از سربازی اطلاع ندارند، دیر اقدام کرده و دچار غیبت میشوند. افراد غایب از یکسری تسهیلات در جامعه برخوردار نمیشوند که در پایین به آنها اشاره کرده ایم:
- فرد غایب نمیتواند در موسسات دولتی استخدام شود.
- فرصت برای ادامه تحصیل را از دست می دهد.
- امکان خارج شدن از کشور را ندارد.
- مشمول غایب حق کاندید شدن را ندارد.
- از بانک ها حق دریافت وام را نداشته و نمیتواند شرکتی را به ثبت برساند.
رئیس سازمان نظام وظیفه اعلام کرد: پرداخت جریمه مشمولین غایب برای افرادی که بیش از ۸ سال غیبت دارند از سال ۹۴ شروع شده و در پایان سال ۹۷ خاتمه میابد. همچنین به دلیل آنکه تعداد افراد غایب زیاد شده و تعداد نیروهای مسلح کم شده، طرح پرداخت جریمه مشمولین غایب حذف شده است. او در ادامه سخنان خود گفت: افرادی که تا پایان فروردین ۹۸ برای معافیت این طرح مدارک خود را تکمیل کردند تا پایان امسال باید جریمه نقدی و اقساطی را بپردازند. وی به مشمولان غایب تذکر داد که خیلی سریع تکلیف غیبت خود را مشخص کنند وگرنه با محرومیت های بیشتری رو به رو میشوند.
بنابراین راه دیگری برای مشمولین وجود ندارد، جزء اینکه ۲ سال خدمت سربازی را بگذرانند. فرد مشمول غایب میتواند با ارائه مدارک مربوطه به پلیس +۱۰ مبلغ جریمه را واریز کرده و کارت معافیت دریافت کند. دانشجویانی که از تحصیل انصراف داده اند چنانچه از مدت انصراف آنها به مدت ۸ سال گذشته باشد تا پایان امسال فرصت دارند که وضعیت خرید خدمت سربازی خود را روشن کنند. سربازان فراری که از آخرین فرارشان به مدت ۸ سال گذشته باشد با پرداخت جریمه خدمت سربازی میتوانند معاف شده و کارت معافیت بگیرند.
میزان جریمه خرید خدمت سربازی مشمولان غایب به صورت ذیل میباشد:
- متقاضیان با مدرک تحصیلی زیر دیپلم: ۱۰ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی دیپلم: ۱۵ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی فوق دیپلم: ۲۰ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی لیسانس: ۲۵ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی فوق لیسانس : ۳۰ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی دکتری پزشکی: ۳۵ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی دکتری غیر پزشکی: ۴۰ میلیون تومان
- متقاضیان با مدرک تحصیلی دکتری تخصصی: ۵۰ میلیون تومان
اطلاعات در مورد پرداخت جریمه مشمولین غایب میان جایی که هستیم و جایی که می خواهیم با آنجا برویم مانند یک پل عمل می کند و ما را به اهداف خود نزدیک تر می کند. اگر ما اطلاعات جامعی در حیطه نظام وظیفه داشته باشیم قطعاً می توانیم کارهایی را که انجام می دهیم به طرز موثری کارایی آن را افزایش دهیم. اگر ما بتوانیم تصمیمات درستی در حیطه پرداخت جریمه مشمولین غایب بگیریم. مطمئناً زمان و تلاش لازم برای دسیابی به اهداف خود را به طور چشمگیری کاهش خواهیم داد. وقتی شما می خواهید تصمیماتی بگیرید باید به آن به عنوان یک نقشه نگاه کنید و ملاحظه کنید که چه مقدار در رسیدن به هدف خود موفق بوده اید.
برای گرفتن تصمیمات صحیح در حیطه نظام وظیفه باید شما بدانید که در حال حاضر انجام چه کارهای ضروری است و باید اولویت داشته باشید. بدین منظور مرکز مشاوره آویژه با داشتن کارشناسان محبوب در نظام وظیفه سعی کرده است که اصطلاحات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهد. در گردآوری این مطالب سعی شده است که نیازهای شما در نظر گرفته شود و شما با مطالعه آنها بتوانید به پاسخ پرسش های خود برسید.
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه:
کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت می باشد.
مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می باشد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
-
نحوه دریافت امریه:
افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی باید رشته تحصیلی تان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.
-
اعزام به خدمت:
هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.
-
قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی:
طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
-
خروج از کشور:
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
-
مشمولین خدمت:
افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.
-
توجیه غیبت:
در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.