کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای اطلاع از آخرین اخبار نظام وظیفه، معافیت، امریه، کسری خدمت، خروج از کشور و ... کلیک کنید!

اعزام به خدمت نخبگان و اعضای هیئت علمی چگونه است؟

اعزام به خدمت

اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی چگونه انجام میشود؟

قوانین نظام وظیفه ایجاب میکند که مشمولان خدمت وظیفه عمومی که تحت عنوان نخبه شناخته میشوند و یا در دانشگاه ها به عنوان هیئت علمی مشغول به کار هستند نیز وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنند و برای اعزام به خدمت اقدام کنند. روند اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی نیز به مانند دیگر افراد است. یعنی آنها نیز باید برای ثبت نام و دریافت دفترچه به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند و فرم های مربوطه را تکمیل کنند؛ در نظر داشته باشید که مدارک مربوط به نخبگان و سوابق افراد هیئت علمی باید به این سازمان ارائه شود؛ در پایان این مراحل برگه ای تحت عنوان برگه ی آمادگی برای اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی صادر میشود که برای ادامه مراحل اعزام الزامی است.

سازمان وظیفه معمولا فراخوان هایی را برای جذب افراد نخبه و هیئت علمی که برگه ی اعزام به خدمت را دارند، اعلام میکند. که طی آن مشمولان به مراکز آموزشی اعزام میشوند بسیاری از نخبگان بعد از گذراندن دوره آموزشی در مراکز و ادارات مرتبط با رشته و تخصصشان به کار گرفته میشوند. همچنین امکان اخذ معافیت برای مشمولان نخبه دارای پروژه های تحقیقاتی وجود دارد.

قوانین اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی دانشگاه ها اعلام شد

طبق قوانین و آیین نامه های وظیفه عمومی، سازمان وظیفه کشور شرایطی را فراهم آورده که از دانش و استعداد سربازان نخبه و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها برای پیشرفت در عرصه های مختلف استفاده کند. لذا این افراد معمولا در انجام کار های تحقیقاتی با بنیاد ملی نخبگان کشور همکاری میکنند؛ در واقع به نوعی سرباز امریه میشوند. یکی دیگر از موضوعات مهم درباره اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی مربوط به دوره آموزشی است، نخبگان معمولا این دوره را در مراکز تحقیقاتی خاصی که تحت نظارت سازمان وظیفه و نیروهای مسلح  است، میگذرانند. اما لازمه ی بهره مند شدن از تمام این موارد تایید و تصدیق مدارک و سوابق مشمولان از سوی بنیاد ملی نخبگان و آموزش دانشگاه ها میباشد. این سازمان ها باید مدارک مربوطه را برای نظام وظیفه ارسال کنند.

مدارک لازم برای اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی

همانطور که گفته شد اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی نیز تحویل دادن برخی مدارک به سازمان وظیفه است که این مدارک شامل دو دسته میباشد. یکی مدارک شناسایی و سلامت که شامل موارد زیر است:

  • تصویر شناسنامه و کارت وملی
  • تصویر آخرین مدرک تحصیلی دانشگاهی و یا گواهینامه پایان دوره
  • عکس پرسنلی جدید از مشمول
  • تکمیل برگه واکسیناسیون که در دفترچه اعزام قرار دارد
  • برگه ی معاینه اولیه مشمول
  • برگه وضعیت مشمول و…

علاوه بر موارد ذکر شده دومین دسته از مدارک لازم مربوط به مدارک و سوابق نخبگی و هیئت علمی بودن مشمول است. این مدارک معمولا توسط سازمان ملی نخبگان و دانشگاه ها ارائه میشود. چنانچه کلیه مدارک مورد تایید سازمان وظیفه باشند؛ تاریخ اعزام به خدمت نخبگان و هیئت علمی مشخص میشود.

نخبگان

اعزام به خدمت نخبگان نیروهای مسلح

برای آن دسته از استعدادهای برتر و نخبگانی  که شرایطش در قانون آمده و بنیاد ملی نخبگان نیز آنان را تایید کرده است نحوه خدمت سربازی به این شکل می باشد که آنان می‌بایست یک پروژه تحقیقاتی در موضوعات لشکری و کشوری را انجام داده و باگذراندن یک دوره آموزشی کارت پایان خدمت بگیرند.

ارائه پروژه در موضوعات لشکری و کشوری دارای شرایط معینی است که یکی از آنها این است که این طور نباشد که یک فردی بیاید و پروژه‌ای را یک ماهه انجام بدهد و کارت پایان خدمت بگیرد بلکه بایستی حداقل یک سال مراحل تحقیقاتی این پروژه طول بکشد.

آن دسته از افرادی که در زمره استعدادهای برتر و نخبگان هستند باید به بنیاد ملی نخبگان مراجعه کرده و در آنجا به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح معرفی می‌شوند که پس از آن با توجه به نیاز دستگاه‌ها و نهادها این افراد برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی به نهادهای مختلف معرفی می‌شوند.

شرایط دریافت کسری خدمت برای مشمولان نخبه و غیر نخبه

درخصوص مشمولان غیرنخبه شرط کارشناسی ارشد و بالاتر وجود دارد. فارغ التحصیلان و دانشجویان کارشناسی ارشد قادر هستند در برابر انجام یک یا چند پروژه تحقیقاتی برای سازمان های نظامی مورد تایید بنیاد ملی خبگان نیروهای مسلح از کسری خدمت استفاده کنند.

در موضوع مشمولان نخبه و استعدادهای برتر چنین شرطی وجود ندارد و مشمولان نخبه دارای مدرک کارشناسی نیز در صورتی که امکان ارائه پروژه تحقیقاتی را داشته باشند میتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند.

مراحل دریافت کسری خدمت سربازی از طریق گرفتن پروژه

برای گرفتن پروژه باید گام های زیر را طی شود:

  1. مراجعه به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح و تحویل مدارک و رزومه جهت تشکیل پرونده.
  2. مراجعه به یک سازمان نظامی مورد تایید بنیاد نخبگان نیروهای مسلح و توافق بر سر انجام یک پروژه برای آن سازمان در ازای گرفتن کسری خدمت. خود اونا به نخبگان نامه ارسال میکنند و برای شما در نخبگان تشکیل پرونده می شود.

انواع پروژه کسری خدمت

معمولا دو نوع پروژه کسری خدمت وجود دارد:

  1. این که شما پروژه ساخت یا تحقیقاتی یا طراحی سنگین برداشته اید و بالای نه ماه کسری خدمت میخواهید
  2. این که شما کمتر از نه ماه کسری برای پروژه ی خود می خواهید.

لازم به ذکر است که در طول طرح معمولا از شما گزارش پیشرفت کار گرفته می شود و پس از اتمام کار ابتدا باید طرح را در نهاد مربوطه ارائه دهید و بعد آنها پیشنهاد نهایی میزان کسری خدمت خود را به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح ارائه می دهند.

اگر کسری خدمت ۶ ماه یا کمتر باشد، پروژه شما برای داوری مجدد ارسال نمی شود و در همان بنیاد یک دفاع خیلی کوچک توسط شما انجام شده و بعد در کمیسیون از میزان پیشنهاد شده یک مقدار تصویب می شود.

اگر میزان کسر خدمت پیشنهادی بیش از ۶ ماه باشد، بنیاد ملی نخبگان نیروهای مسلح مجددا پروژه را برای ارزیابی مجدد به یک سازمان ثانویه ارسال کرده و بعد از چند ماه نظر آن سازمان به بنیاد اعلام می شود.

اعضای هیئت علمی

گرفتن کسری خدمت از طریق پایان نامه درسی

برای پایان نامه هم می شود درخواست کسری داد. بدین صورت که پایان نامه و سی دی مربوط به آن به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح تحویل داده می شود و پایان نامه برای داوری  به یک سازمان نظامی مرتبط با موضوع پایان نامه فرستاده می شود.

بعد از چند ماه سازمان نظر خود را به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح اعلام می کند (که معمولا میزان کسری پیشنهادی حداکثر ۶ ماه یا کمتر می باشد).

تذکر: اگر علاوه بر یک پروژه ، پروژه دیگری نیز انجام شود، نبایستی پروژه اول مثلا ۶ ماه را جهت داوری به کمیسیون بنیاد نخبگان نیروهای مسلح برده شود. چرا که جلسه داوری کمیسیون برای هر فرد فقط و فقط یک بار تشکیل می شود و سپس پرونده او بسته می شود. از این رو بایستی بعد از انجام همه پروژه ها ، برگه های پیشنهادی کسری خدمت همگی یکجا برای داوری به کمیسیون برده شود .

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه

هدف مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات خدمت سربازی و افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره نظام وظیفه آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعزام به خدمت سربازی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

برای مشاوره در زمینه اعزام به خدمت نخبگان و اعضای هیئت علمی چگونه است؟

از مشاورین مشاوره نظام وظیفه آویژه از طریق تلفن ثابت

در سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید

همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب 

حتی ایام تعطیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.