چگونگی بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان : در خدمت سربازی آن دسته از مشمولانی که غیبت خورده اند در صورتی که در حین خدمت وظیفه، اخلاق و رفتار خوب آنها در سازمان نظام وظیفه مشخص شود؛ یا مثلا اگر در مناطق جنگی، امنیتی و عملیاتی و غیره از خود ایثارگری و شجاعت نشان دهند، تمام اضافه خدمت یا بخشی از اضافه خدمت مشمولان مورد بخشش قرار می گیرد.
بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان جهت افزایش انگیزه سربازان برای خدمت سربازی، شرکت فعال در مهارت آموزشی دوره های آموزشی، افزایش بهره وری و کارایی سربازان نظام وظیفه، انجام می شود.
موارد و شرایطی که موجب بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان می شود:
- سربازانی که از لحاظ اخلاق و حسن رفتار در مناطق جنگی و عملیاتی و غیره به عنوان سرباز نمونه شناخته می شوند.
- سربازانی که در طول دوره خدمت موفق به ثبت و اختراع جدید می شوند.
- سربازانی که در مسابقات فرهنگی، هنری، ورزشی و غیره جزو نفرات اول تا سوم در یگان استانی هستند.
- نفرات اول در علوم قرآنی و علمی و غیره در سطح نیروهای مسلح.
- سربازانی که حداقل حافظ یک جزء از قرآن باشند.
- مشمولانی که حداقل حافظ یک پنجم از نهج البلاغه، اصول کافی و یا صحیفه سجادیه باشند.
- سربازان نظام وظیفه که به طور مرتب و فعال در مراسمات هفتگی و شبانه مثل دعای کمیل، زیارت عاشورا، دعای توسل و غیره شرکت می کنند.
- مشمولانی که در حین خدمت و در هنگام ماموریت دچار سانحه می شوند و این منجر به معلولیت و یا از کارافتادگی آنها شود.
- سربازانی که حسن نگهداری و امانت آنها اثبات شده است.
- خدمت در مناطق عملیاتی و امنیتی به مدت ۶ ماه
- خدمت در مناطق غیربومی و عملیاتی حداقل به مدت ۱۰ ماه
- خدمت در مناطق بد آب و هوا حداقل به مدت ۱۲ ماه
احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد که به دنبال مطالب مناسب در زمینه های مختلف مشاوره باشید. سایت آویژه مطالب خوبی در زمینه های مشاوره خانواده، مشاوره روانشناسی، مشاوره تحصیلی و مشاوره نظام وظیفه ارائه می دهد. اضافه خدمت سربازی از جمله مطالب نظام وظیفه سایت آویژه است. شما با مطالعه این مطلب می توانید مطالب مفیدی در زمینه اضافه خدمت سربازی کسب کنید و در این پست به برخی از سوالات شما پاسخ داده خواهد شد. شما همچنین می توانید با کلیک بر روی نظام وظیفه به دیگر مطالب حوزه نظام وظیفه این سایت دسترسی داشته باشید و پاسخ سوالات خود را در آن بیابید. در ادامه قصد داریم با پرداختن به اضافه خدمت سربازی هر چند به مقدار اندکی هم شده اطلاعات شما را افزایش دهیم و برخی ابهامات شما در این زمینه را بر طرف کنیم. همچنین در صورتی که همچنان سوالات بدون پاسخی دارید، می توانید از کارشناسان مرکز مشاوره آویژه راهنمایی دریافت کنید.
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه:
کسری خدمت: در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت می باشد.
مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
انواع معافیت های سربازی: معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می باشد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
- نحوه دریافت امریه: افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی باید رشته تحصیلی تان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.
- اعزام به خدمت: هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.
- قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی: طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
- خروج از کشور: افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
- مشمولین خدمت: افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.
- توجیه غیبت: در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.